Házirend

Lovarda Házirendje

Lovardánk tavasztól őszig reggel 9:00 órától este 18:00 óráig áll rendelkezésükre(A nyári időszakban a szálloda lovardája zártkörűen működik).
A lovas órák adott időpontokban vannak, kérjük ennek figyelembe vételét.

A lovaglás előzetes BEJELENTKEZÉS alapján történik. Ez azért szükséges egyrészt, mert a lovak ápolása, nyergelése időigényes feladat, másrészt a megfelelő munkabeosztás óvja meg lovainkat a túlterheléstől. Így válik továbbá lehetővé, hogy kezdő, haladó és terep csoportokat szervezzünk, amelyek intenzívebb oktatást és szórakozást biztosítanak vendégeinknek.

Kezdő lovasok súlyhatára MAX 80 kg.

– A lovardában a gazda engedélye nélkül tartózkodni NEM MEGENGEDETT.

– Kérünk mindenkit, hogy lovaglásra alkalmas öltözetben jöjjenek lovagolni. 18 év alatti gyermekeknek a kobak használata kötelező. Kobakot a lovarda biztosít annak, akinek nincs!

– Kérjük A LOVAKAT NE ETESSÉK semmivel(és a többi állatot sem)! A lovak emésztési rendszere bonyolult és érzékeny, könnyen megbetegedhetnek. Jutalmazni lovaglás után lehetőleg almával, répával vagy a lovas boltokban vásárolható jutalomfalatokkal jutalmazzák.

A lovarda egész területén (kivéve az erre kijelölt helyeket)
TILOS A DOHÁNYZÁS ÉS A NYÍLT LÁNG HASZNÁLATA!

Kérjük mindig hanggal figyelmeztessék a lovakat, ha megközelítik őket!
A ló alap természetéből adódóan ijedős ( ún. menekülő állat),
ezért a legszelídebb ló is balesetet okozhat, ha megijed.

– Külön kérjük a SZÜLŐKET, hogy FOKOZOTTAN ÜGYELJENEK GYERMEKEIKRE, EGYEDÜL NE ENGEDJÉK A LOVAK KÖZELÉBE, A KARÁMOKBA és az ISTÁLLÓKBA!

Tisztelt szülők! A rohangáló, kiabáló gyerekek megijesztik a lovakat, veszélybe sodorva a rajtuk ülő kezdő lovasokat, ezért kérjük a gyermekeik csak a kijelölt játszótéren játszanak!

– Kérjük Önöket segítsenek fenntartani a rendet és tisztaságot azzal, hogy nem szemetelnek!

A LOVAKAT A LOVASOKTATÓ OSZTJA SZÉT, a lovasok tudásszintjének megfelelően! Előzetes egyeztetés esetén is változhat a ló-lovas párosítás . Az oktató mindig a legmegfelelőbb ló-lovas párosításokra törekszik.

– Lovas oktatónk felméri az újonnan érkező vendégeink lovaglási tudásszintjét. Terepre csak az mehet a balesetek elkerülése érdekében, aki az oktató szerint megfelelő szinten lovagol.

Kérjük Kedves Vendégeinket, kövessék mindenkor a lovas oktató útmutatásait a balesetveszély elkerülése érdekében! Így pl.: a tereplovaglások alkalmával a lovak szétosztása a sorban nem tetszőleges! A vezető pontosan tudja, milyen menet-beosztásban lehet a legbiztonságosabban lovagolni.

– Tilos a lovon enni, cukorkát szopogatni és dohányozni!

MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE LOVAGOL!!!
A legnagyobb körültekintés esetén is előfordulhat a lóról esés, ez a lovaglás velejárója.

A LOVARDA NEM VÁLLAL FELELŐSSÉGET AZ ESETLEGES SÉRÜLÉSEKÉRT!!!
KISKORÚ GYERMEK CSAK SZÜLŐI HOZZÁJÁRULÁSSAL ÜLHET LÓRA!
Mindenki köteles lóra szállás előtt elolvasni a szabályzatunkat!

– A lovardában, annak felszereléseiben és más vagyonában okozott kárt teljes egészében az okozónak meg kell téríteni.

Átváltás a lovaglási alapfogalmakra: ITT

Vélemény, hozzászólás?